sâmbătă, 16 aprilie 2011

Sign in Yahoo Messenger

Multă vreme am fost pur și simplu obsedată, dar absolut obsedată de Yahoo Messenger. Dar știți ce fel? Într-un hal din ăla de nu mă dezlipeam de calculator decât ca să merg să fac duș ori să-mi iau ceva de mâncare, ori vreo bere rece pe timp de vară. Apogeul în acest sens l-am atins prin 2007. Ei, cam ăla a fost anul de grație, anul relației mele stabile cu vechiul meu laptop. (pe vremea aia aveam un laptop extra înalt - model 1999 - căruia nu-i funcționa monitorul, în consecință, eu trebuia să improvizez așa cum mă pricepeam mai bine; dar despre Mumu the 1st v-am mai vorbit, și vă voi mai vorbi).

Ei, și revenind la subiectul inițial: eu și Yahoo Messenger-ul, ehehe, cum vă spuneam, 2007 a fost anul nostru, iar de anul acela mă leagă amintiri extra frumoase, fie ele și virtuale. Tocmai pentru că acele amintiri virtuale au dus la materializarea unor realități cât se poate de palpabile și de actuale, fără de care acum nu aș putea exista.

Iar acum, fiindcă am realitatea mea, departe de mess, mi-am permis să nu mai acord atâta importanță relației cu id-ul meu. Ne vedem din ce în ce mai rar; odată frumoasa noastră relație transformându-se acum într-una pur platonică, pur colaborativă, apatică și banală. În traducere liberă: nu mai intru pe mess decât din gând în gând și obligat-forțat, atunci când sunt la muncă.

Dacă din întâmplare intru pe mess de acasă, e clar că am treburi bine stabilite dinainte (o singură chestiune mă face să tresar și să alerg spre sfântul mess - știu eu care). În rest, așteaptă tu, muritorule de rând să mai apar eu pe mess: când o face plopul pere și răchita micșunele, I say. Dusă e vremea când stăteam cu messul deschis deși eu eram în Sighetul Marmației, iar compul meu în Galați, cu status de genul: plecată până-n Franța, brb în trei săptămâni. Dar, că tot suntem la capitolul statusuri... Să nu uităm de celebrele statusuri: dorm; nu-s (ținut nu 5 minute, cum îi sta bine unui status de-ăsta, ci vreo lună), nu deranjați (ținut permament).

Dacă tot sunt la capitolul dat din casă, am să fiu absolut sinceră. Stau pe mess la muncă, cu status de @work. Ce reiese din această propoziție? Simplu: sunt la work, răspund, dar e posibil să nu reușesc să fiu prea plastică în exprimare, ori doveditoare de vreun limbaj alambicat, totul reducându-se la: da, nu, poate.

Dar niciodată nu voi putea pricepe logica celor ce stau tot timpul cu statusul: ocupat, așa, ca la budă. Nu ai chef de ppl? Ieși de pe mess! Nu ai chef decât de câțiva, sau, mai știu eu... de o singură persoană? Există oricând opțiunea de grupulețe pe care le poți ține pe online, permanently online... și offline, chiar. Tehnică avem, mintea ne lipsește doar. 

...Deşi, da... există un duşman numit program de verificarea statusului ce te dă de gol ori că aplici metoda asta. I can live with that.

Nu îi pot întelege pe cei ce stau online, dar cer să nu fie deranjați. Nene, Yahoo ți-a pus la dispoziție opțiuni prin care poți să-ți triezi mușterii din mess. Use it!

...şi da, e posibil ca uneori să fiu prinsă şi eu cu ocaua mică... busy pe mess, dar, în cazul ăla, busy-ul meu e posibil să nu fie tocmai un busy. Dar, ce zic eu... nu mă aştept să fiu înţeleasă, pentru că, am un singur motiv de a sta pe mess, de a rămâne pe mess. Unul singur.

Și-ar mai fi un gen de status de ocupat. Ăla detaliat în care ocupatul spune ceea ce face cu lux de amănunte, dar încheie cu un: DNFD. Dacă mă întrebi pe mine, ăla e show off. Nu e suficient să știe lumea că ești un dud busy, trebuie să mai știe și cu ce anume.

Cel mai amuzant status de gen pe care am putut să-l văd la mine în listă all time a fost: fac sex, dnd. Din punctul meu actual de vedere, să faci sex în aceași cameră cu un calculator conectat la mess, pe online, e ca și cum ai face sex în public. Întrebarea mea e: ce se întâmplă dacă toată lista lui de mess face abuz de opțiunea buzz? Iese orgie?

În definitiv, trecând peste toate hilaroşeniile messengeristice... şi toate bancurile posibile pe această temă, mereu vei fi motivul meu numărul unu pentru care sunt pe messenger. Mereu. Şi ştii tu ce serie de două cuvinte are mereu în coadă. 


13 comentarii:

  1. Bine punctat :) Tare faza cu statusul "fac sex, dnd" :))

    RăspundețiȘtergere
  2. "@work" ma recunosc si eu. Un status de-al meu, preferat, pe care nu l-am mai folosit de mult este "Intrude" (cine a vazut "Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events" stie la ce ma refer), un status pus, asa, ca un inside joke intre mine si cativa prieteni. Nah, ca m-am dat de gol!

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Amuzant articolul, tot in 2007 a inceput si odiseea mea pe mess. :( Si e istorie, dar una nu foarte placuta pentru eroina principala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lexa,
    Don't worry ca nu mai zic la nimeni :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Nice,
    la mine s-a soldat cu the love of my life :)

    RăspundețiȘtergere
  6. eu acum stau extrem de rar si mereu pe invizibil si asta doar pt ca e setata comanda de a se loga automat...tot zic ca o dezactivez!

    RăspundețiȘtergere
  7. Monica,
    Ei las ca nu e asa de rau sa stai pe invizibil. Mai ales daca nu ai nik special de facut sau vorbit :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sunt cea mai minunata dintre toti.
    Am setat sa intre automat,se adauga link-ul catre blog si dupa ce deschid pc-ul de obicei dau drumul la muzica si plec.Aici incepe partea buna,cand revin am cateodata o multime de ferestre.
    De invizibil mi-e frica :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Fetita Junglei13,
    =)) Tu clar te lauzi la lume că ai mess :)) Recunoaște!

    RăspundețiȘtergere
  10. Asta imi aduce aminte de o intamplare a unui amic , care, intrand cu ani lumina in urma pe mIRC, a fost confundat ca ID cu o fata.
    Individul catre amic: asl pls!
    Amicul catre individ: RPD CTF! .... intelegeti si singuri :P

    RăspundețiȘtergere
  11. Aia cu sexul a fost cea mai tare =))
    Nici eu nu stau pe mess! Mă enerveaza discutiile care incep cu "cf?". În plus, dacă am ceva de discutat folosesc telefonul sau mă întâlnesc cu persoana.

    RăspundețiȘtergere
  12. daaa, eu mereu cand am un timp liber, stau pe mes, dar niciodata , si asta ma enerveya cel mai tare, cand intru eu, sunt ci mai multi deconestati, sau inviyibili, si cand mi se deschide fereastra cu "buna cf?" persoana invizibila, ma intreb cati or mai fi online iar eu nu stiu? ma fac sa ma simt ignorata!

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!