joi, 21 aprilie 2011

Cine-File (7) The Rite 2011

Filmul pe scurt: el e agent imobiliar, ups... machior de morţi, are un tată dus de-acasă ce se ocupă cu acelaşi lucru, face tot posibilul să scape de cripinesu de acasă, se înrolează în oastea Domnlui să devină popă, vrea să renunţe cum că n-ar fi de el, îl convinge un higher popă că nu trebuie să renunţe, îl momeşte cu o excursie în Roma dacă se înscrie într-un club de exorcişti, se duce,  se contrazice cu toată lumea cum că exorcizările sunt nişte prostii, apoi intervine Anthony Hopkins, îi arată nişte trucuri prin care scoţi dracii din oameni. La început, ăsta nu crede, dar, cu Hopkins nu te pui. Punctul culminant intervine atunci când intră dracii în Anthony. Atunci, actorul principal spune: I believe, descântă ceva acolo cu ochii tremurânzi, află că de fapt dracii fuseseră şi în tacsu, care murise, începe să creadă, dracii dispar. The end. 

Hopkins
Acum, lăsând glumele la o parte. Mare dezamăgire, mare... Cât am aşteptat eu să apară filmul ăsta... Cât am făcut mărunţel, mărunţel când în sfârşit mi-a picat pe mână. Doar ca să ajung să rămân cu o singură întrebare: what the hell was this? Ce dumnezeu, fraţilor? E film cu Anthony! Nu cu orice mucea nou apărut...  ce rosteşte orice replică cu ochii în cameră să vadă dacă îi stă freza priti. 

Şi culmea, exact când îmi apărea genericul de încheiere a filmului şi morcoteam în sinea mea, poc fereastră pe messenger: suuuuuuper, filmul (logic, pusesem status să vadă lumea - la începutul filmului când încă eram entuziasmată). 

Ei, tocmai pentru acei dintre voi care le aveţi cu aşa ceva, iată trailerul.



7 comentarii:

  1. Iti dau dreptate... dezamagita si eu de film... oricum Hopkins si-a facut rolul, cum era de asteptat, perfect... si asta-i tot ce ramane din film... Colin nustiucum n-are nici un haz in film... Cineva il scuza spunand ca pe oricine pui langa Hopkins nu face fata... not true... oricum tinerelul ala a dat fail la tot filmul... pacat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Liz,
    True, true... dar si scenaristul a cam dat-o in scenarita de proasta factura. Pacat de nea Anthony.

    RăspundețiȘtergere
  3. Machior de morti :)) Da, da, chiar pacat :P

    Dupa discutia noastra de pe Facebook mi-am amintit si de faza aia cand suna telefonul in timpul primei exorcizari si el raspunde fara nicio grija :))Cum i-o fi venit ideea scenaristului?:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Alexandra,
    Decat sa experimentam faza cu telefonul nu mai suna, mai bine asa :))
    Daca as zice pe buda, oare ar trebui sa ma feresc sa nu primesc vreun glonte in ceafa?

    RăspundețiȘtergere
  5. Everything is everything is possible :))

    Sper ca urmatorul film cu Anthony sa compenseze pentru asta si sa il laudam mult :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Alexandra,
    De abia astept! Nu de alta, dar e unul din actorii mei preferati...

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu am fost dezamagita... stii bine.
    Greu se mai fac filme bune...

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!