marți, 14 decembrie 2010

Trimite sms la 123 ca să-ţi iei ţeapă

Se face că marea companie de telefonie mobilă Orange are promoţie. Dai un mesaj la 123, ei te taxează cu aproape un euroi şi intri automat în cursa pentru premiile zilnice, care... spun ei, că ar avea multe zerouri.
Ei, îmi încarc eu ieri carteluţa... şi imediat ce îmi apare creditul pe telefon, primesc mesaj de la Orange (care stătea probabil la pândă să vadă când am eu credit) cum că, în eventualitatea în care aş da un mesaj mic-mic la 123, sunt şanse colosale să devin mare câştigătoare, mare...

Câteva mii se euroi nu mi-ar prisosi, îmi zic eu cuprinsă de febra Crăciunului, şi dau mesaj (perfect conştientă că sunt totuşi şanse mici să câştig, dar am zis că, dacă fac risipă de un euro nu o fi chiar atât de mare pagubă). Ce-am uitat eu să vă spun e că, în mesajul promoţional, Orange-ul se lăuda cum că indiferent de câştigi ori ba, primeşti cu de la ei putere 15 mesaje naţionale pe care să le foloseşti cum vrei tu.

...Şi cum spuneam... dau mesaj. Tastez 123... şi-aştept.. şi-aştept. Adică, ok, pot să pricep că nu am căştigat, dar unde-s mesajele mele? Ălea 15 promise! Ălea ce le voi folosi eu întocmai ca Ionel Crăciunel de... Crăciun, să-i felicit pe cei ce nu-s în reţea cu mine... Unde? Nicăieri!

În schimb, primesc un mesaj foarte simpatic potrivit căruia tocmai am strâns 100 puncte (?!) şi sunt la doar un pas de marele premiu... daaaaacă mai trimit un mesaj la 123 ce va valora 50 puncte. Unde mai pui că, dacă fac această operaţiuni, primesc 15 mesaje naţionale. Altele? Dar primele 15 unde sunt? Sau sunt tot alea?

Ei, ok, mă consolez eu cu gândul că nu primesc nimic şi că m-am fraierit, când... începe ,,fericirea"!
Încep să primesc mesaje pe bandă rulantă, de la acelaşi 123, cum că trebuie să profit de ocazie, să continui jocu'... să nu mă las că sunt doar la un pas de marele premiu! Numa' scared-chicken nu m-au făcut! Dacă le-ar fi venit ideea, cel mai probabil că m-ar fi şi sunat să-mi cotcodăcească în telefon.
Primesc un mesaj, primesc două... primesc trei... Sunt deja la al patruşaselea mesaj primis de la 123. M-au exasperat! Aveţi idee cum e să tresari din cinci în cinci minute că-ţi zbârnăie a mesaj telefonul, iar tu să te entuziasmezi de fiecare dată că e ceva important? 

Nu mai vreau niciun premiu! Nu mai vreau nici măcar mesajele alea gratuite, dar lasaţi-mă-n pace! Eu ştiam de mult că Orange-ul and co. funcţionează şi ca intituţii spam-uitoare, dar parcă nici în halul ăsta! M-aş muta la alţii, dar ce-mi garantează mie că în altă reţea e mai bine?
Asta e hărţuire curată. Cu toate astea, e vina mea! Puteam să-mi văd de treaba mea şi să nu dau mesajul iniţial.

So, dacă aveţi credit de cheltuit aiurea şi nervi de rezervă, vă invit călduros să daţi sms la 123! Doar 0.89 eurocenţi! Ofertă valabilă pentru cei a căror telefoane nu sună niciodată! Cu doar un sms la 123, nu vă veţi mai simţi singuri niciodată!

24 de comentarii:

  1. :)) Insistentii de la Orange :)) Stiu ca intr-o perioada in fiecare saptamana aveau un alt bonus la reincarcare. Si parca tot la 123 trimiteai mesaj:)) Am trimis si eu de fiecare data cand mi-am incarcat cartela si nimic :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandra,
    Da, ăsta e numărul lor de dat clienţilor în freză :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Poţi da un sms la 100 cu textul "stop" şi nu vei mai fi deranjată de spamul lor mizerabil.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta e antireclama la Orange? :)) Pe mine una m-ai convins. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Dara,
    Uită că treaba asta n-o ştiam! :D Thanks, you're a life saviour! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Nice,
    Nu musai, sunt doar nervii mei expuşi online, de care, da... Orange-ul e vinovat. Dacă funcţionează ca anti-reclamă, ghinionul lor... şi-au făcut-o cu mâna lor :D

    RăspundețiȘtergere
  7. =)) Tare rau fraza de la sfarsit!!!
    Hai lasa , asta e , ai luat si tu o teapa de sarbatori :))

    RăspundețiȘtergere
  8. WaLy,
    Păi, thanx, dar... de Sărbători nu ar trebui să ia nimeni ţeapă. Have a soul! :))
    Plus că singura ţeapă e că sunt bărâită cu mesajele... că de restul eram conştientă încă de la început.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mesajele naţionale or fi în drum spre...:)
    Oricum, fiecare companie de telefonie mobilă are minusuri...

    RăspundețiȘtergere
  10. catalin fudulu,
    Clar. Nu am niciun dubiu...

    RăspundețiȘtergere
  11. Poţi fi mândră că te bagă cineva în seamă!
    Eu am ignorat de la bun început aceste sms-uri.

    RăspundețiȘtergere
  12. Stii tu vorba aia... "toata lumea are o mama":)). Naspa faza. Si buna sugestia Darei :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte bun finalul, asa e, daca n-ai de lucru, iti faci cu astia si vorbesti singur apoi. E o campanie nu doar spam-uitoare, dar si bine gandita, profita de naivitatea si buna credinta a clientilor pentru a-si umfla buzunarele...

    RăspundețiȘtergere
  14. Zamfir,
    Nu sufar de bagat in seama, sa stii... Iar daca asta se numeste bagat in seama, prefer sa traiesc ca o singuratica :)

    RăspundețiȘtergere
  15. S,
    Da, toata lumea are o mama... doar ca la unii e gravida pe banda rulanta...

    RăspundețiȘtergere
  16. teo,
    Corect. Uite un aspect bine punctat. Nu stiu insa cat vor reusi sa tina capul la liman. Sigur nu sunt singura enervata...

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu am trimis mesaje, cred ca vreo doua sau trei, perfect constienta de costuri. Se pare ca mi-au trimis vreo 30 de mesaje nationale. Poate am avut noroc. Sau poate trebuia sa trimiti doua ca sa castigi. Dar eu m-am oprit pentru ca nu mai vroiam sa raspund la intrebari, iar euroii, era posibil sa-i epuizez. Dar primesc in continuare mesaje de la 123, insa le sterg imediat. Deja este ceva cu care m-am obisnuit. Face parte din peisaj. Cred ca, dintre toate companiile de telefonie, ei sunt cei mai insistenti. Si am abonament la cosmote, dar foarte rar deranjeaza.

    RăspundețiȘtergere
  18. QED,
    Ce să zic, eşti indeed o norocoasă :D La Cosmote am avut once upon a time cartelă şi da... tind să-ţi dau dreptate: ei sunt ceva mai finuţi. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Si eu am primit azi 2 mesaje de la 123
    Ca sa dau sms ca pana mea.
    Oricum eram pe 0, ca poate altfel dadeam, cand am fazut cate 0-uri erau acolo :))

    Anyway, merci ca ai scris despre asta, sa nu ne luam macar noi teapa :D

    RăspundețiȘtergere
  20. 07.01.2011
    Niste excroci, in tara fara caini!

    RăspundețiȘtergere
  21. Chiar daca e 2 ani mai tarziu aceeasi porcarie cu spamm de la 123, am ajuns aici din pura intamplare cautand o modalitate de a stopa acest spamm infect venit din partea Orange, ba mai mult e un concurs atat de idiot pe cat metoda lor de a te goli de credit. Primesc intrebari de genu: Cu cine e in relatie Printul
    1. Binca Dragusanu
    2. Delia Matache

    In primul rand habar nu am cine e Printul, care e ala si in al doilea rand fiind plecat din 2002 in Canada nici nu stiu cine e Bianca Dragusanu. Ulterior din presa (care e de-a dreptul penibila) am aflat despre aceste personaje. Chiar asa a ajuns tara asta, orice persoana de doi lei trebuie sa fie pus la loc de cinste si astea sunt intrebarile de cultura la care trebuie sa stii neaparat raspunsul? Cine e X (fotbalist ratat) si cine e y (domnisoara de moravuri usoare). Trist nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!