luni, 6 decembrie 2010

Cafeaua merge bine cu ţigara


Adevătul ăsta e, că lumea nu ar fi aceaşi fără ţigări şi fără cafea. Oricât ai încerca să înlocuieşti cafeaua cu ceai negru, ceai verde, ceai de fructe... nimic nu va înlocui savoarea cafelei. Despre ţigări aş putea zice acelaşi lucru...

Închipuiţi-vă, spre exemplu că staţi şi aşteptaţi pe cineva într-un spaţiu public. Aşteptaţi mult, că vorba aia, aţi avut ghinionul să vă împrieteniţi cu o persoană ce nu are noţiunea de ,,cele 15 minute" (aşa, ca mine). Nu-i aşa că o ţigară aprinsă va schimba starea anxioasă într-un timp bine folosit pentru a savura ţigara.

Apoi, gândiţi-vă ce liant în discuţie pot deveni cele două elemente: cafeaua şi ţigările, doar dacă se află pe masa la care stai. Acele pauze de vorbire ce intervin de regulă când te gândeşti ce naiba să mai spui tu acum, pot fi, cu graţie, umplute de un pufăit din ţigară, de o sorbitură din cafea şi de o strângere de ochi în timp ce astea se întâmplă.

Şi-ar mai fi o chestie... să zicem că ai chef să bei o cafea, undeva, într-o cafenea frumoasă, cu mese pentru două persoane. Ce faci când a doua persoană nu-i în peisaj? Îţi aprinzi o ţigară, iar singurătatea, cât şi gândul că eşti singurul în variantă de 1, va dispărea!

Pentru mai multe amănunte, vă invit să urmăriţi filmul. Nu-l recomand însă celor ce de regulă le plac filmele cu Steven Segal şi gaşca.

Celorlalţi, pentru a-i convinge, le dau următoarele tag-uri: Cate Blanchet, Bill Murray, Roberto Benigni, Iggy Pop.                                                           

16 comentarii:

 1. eheee, cafeaua mi-e si mie draga. nu fumez si nici nu imi trebe. dar o zi fara cafea.... no way. bine ca nu sunt pretentios la cafele. merge si una naturala si un 3in1. traiasca otrava asta neagra, numita cafea. :D

  RăspundețiȘtergere
 2. manubv,
  Sa stii ca toate isi au rostul lor, chiar si tigarile ;D

  RăspundețiȘtergere
 3. Deja am notat filmul pe lista pentru weekend si o sa savurez o cafea neagra, in timp ce o sa-l vad :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Alexandra,
  Stiindu-te pe tine, clar o sa-ti placa :D

  RăspundețiȘtergere
 5. Pe aici, pe unde sunt eu, e cam nasol cu fumatul. Nici în casă, dar nici la crâşmă. Eventual afară pe terasă Aşa că savoarea ţigării dispare din lispă de timp şi căldură. Cafeaua de asemenea se răceşte mult mai repede pe pervazul ferstrei, iar tigara este pufăită la viteza BRRRRRRRR!

  RăspundețiȘtergere
 6. suna bine filmul, despre tigari nu stiu:))

  RăspundețiȘtergere
 7. NU pot bea cafeaua in pace si cu placere daca n-am o tigara langa. Adica nu beau cafea fara tigara. Reciproca sa zicem ca nu-i valabila, desi nu ma numesc fumatoare. Dar ador discutiile la o ceasca sau cana cu cafea si pufaind meticulor din tigara. Discutia este mai relaxata, spatiile se umplu cu... fum sau aburi de cafea. Da, imi place!

  RăspundețiȘtergere
 8. Marius Ola,
  Pai astea implica un adevarat ritual :D Pacat sa grabesti treburile...

  RăspundețiȘtergere
 9. Monica,
  Pai, acum, fiecare cu optiunile lui :D Dar, zic ca si un nefumator ar trebui sa urmareasca filmul :P

  RăspundețiȘtergere
 10. QED,
  Indeed, gimme 5! :P Fumatoarea in toate regula nu sunt nici eu, dar simt uneori nevoia sa-mi umplu anumite momente...

  RăspundețiȘtergere
 11. Savoarea cafelei e unica, sunt de acord, Despre tigari... nu stiu ce sa spun, decat ca am intalnit oameni care fumau pentru acea secunda in care-si aprindeau tigara...

  RăspundețiȘtergere
 12. Aia e Cate Blanchet sau mi se pare mie?

  RăspundețiȘtergere
 13. Pentru mine cafeaua merge perfect cu un articol plin de umor de pe blogul tau. :) Am gasit metoda ideala de a o indulci putin. :P

  RăspundețiȘtergere
 14. teonegura,
  Sa stii ca am intalnit si eu astfel de oameni... altii fumeaza doar pentru imaginea ce le-o da tigara in sine. :D

  RăspundețiȘtergere
 15. bucurvictor,
  Daca citeai si textul de sub trailer, observai ca da, ea e. :)

  RăspundețiȘtergere
 16. Nice,
  Ma flatezi :D Asta ma face sa continui sa scriu! Multumesc!

  RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!