duminică, 12 decembrie 2010

Noua formă de relief, hotelul!

Ce se întâmplă... ce face că azi de dimineaţa scriam un articol pentru un proiect turistic... şi cum căutam eu informaţii pe Google despre Sfinxul din Bucegi, pac dau peste-o ştire ce-avea ca leit-motif următoarea chestie (citez):
"Intentionez sa investesc, cum e si normal. Nu pot lasa doua hectare in paragina. Intr-adevar, sunt niste stanci acolo, dar se poate rezolva cu putina dinamita si multa rabdare".

Ce-i drept, din 2008, dar chiar şi aşa, destul de enervantă. Şi, a nu fi înţeleasă greşit: nu cel ce-a redactat ştirea m-a călcat pe nervi, ci ăla de l-a făcut pe ăla să scrie ştirea! Adică acelaşi tip care-a avut tupeul să scoată pe gură citatul de mai sus.

Cum, măi nene, să dinamitezi Sfinxul din Bucegi? Ce-i drept, din 2008 încoace, n-am auzit să se fi întâmplat minunea, dar, chiar şi-aşa, gândul că cineva a putut să clocească aşa ceva mă scoate din minţi.

Să fiu mai clară... un individ hapsân pe nume X, a decis el că vrea să construiască un hotel fix unde-i Sfinxul... că parcă prea e flux de turişti pe locul ăla! Da' prostu' care-i el prost, nu s-a gândit că majoritatea turiştilor vin tocmai pentru Sfinxul ăla? Megalitul ăla pietros cu moacă de om cârn. Da, ăla... bolovanul ăla uriaş! Nuu, lui, probabil că-i trece prin minte cum că viitoarea formă de relief în top va fi tocmai hotelul lui. Probabil într-o mie de ani, când va mai şuiera vântul puţin şi-i va modela şi lui hotelul cumva, poate atunci chiar se va întâmpla aşa ceva...

Dacă oamenii au ajuns să nutrească dinamitarea unor simboluri româneşti, ce se va întâmpla mai departe? Vor veni cu macarale uriaşe şi vor vinde Carpaţii pe piaţa neagră? Nu de alta, dar trafic de brazi deja e... trafic de urşi e... mai rămâne muntele. Nu vezi că s-or plânge ăştia de-şi parchează ilegal corturile prin poeniţe că au campat în România şi s-au trezit pe la turci? Pe sistemul: vinzi câinele cu tot cu purici...

Sursa: http://www.trombon.ro/national/sfinxul-din-bucegi-va-fi-demolat

12 comentarii:

  1. Poate se va răzgândi şi va cumpăra cabana de lângă Sfinx;
    poate idea cu dinamita se referea la amenajarea unui drum de acces :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici de glumă nu e bună!
    E ca primarele nostru care se lăuda că a dat jos din stalactitele de sare din salina turdeană (rezervaţie!) ca să fie mai sigur că nu are accidente în noul disneyland construit în salină. Deci, boul vostru nu e unic!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca altei natii i-ar fi dat prin cap asa ceva. Cum ar fi ca egiptenii sa-si darame piramidele ca sa faca un hotel de 200 de stele. Nici prin cap nu cred ca le-a trecut. Ne dam patrioti cu patalamale, dar ne distrugem patrimoniul, frumusetile naturale. Probabil ca nu-i singura idee de acest gen. Am ajuns sa nu ma mai mire nimic. Nu ca n-as mai fi naiva, dar m-am obisnuit cu tampeniile semenilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. era gresita atitudinea. Putea sa puna pietrele alea mai acana.
    Sau direct pe hotel :D


    Stii ca ai comentat un articol de pe trombon.ro, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. catalin fudulu,
    ziceau ei ceva acolo si de asa ceva... oricumm, pana in ziua de azi n-am vazut sa fi disparut Afinxul, asa ca, so far, e de bine :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Zamfir,
    Normal ca nu e unic. Fiecare bou are si cireada...

    RăspundețiȘtergere
  7. animaloo,
    Am comentat? Nu-mi amintesc sa fi intrat vreodata pe site... in afara de ieri, adica. Poate nu-mi amintesc eu... dar...

    RăspundețiȘtergere
  8. QED,
    Sau, mai rau, muntele Rushmore :D Cum ii ziceam si lui Zamfir... orice bou are si cireada... chiar si una internationala daca e. Ma indoiesc ca numai romanii gandesc asa...

    RăspundețiȘtergere
  9. Un proiect pe cat de mare pe atat de idiot si cretin!!!
    Oricum , stai linistita ca asa ceva e cam imposibil , nu am ajuns chiar atat de rai ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Banuiesc ca e o gluma. Nu am auzit de site-ul asta, dar numele lui spune totul...

    RăspundețiȘtergere
  11. Waly,
    Mă gândesc şi eu că e imposibil. Ideea e alta, cum de le trece prin cap unora aşa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  12. Nice,
    Nici eu nu am auzit, deşi antevorbitorul spune că aş fi comentat pe acolo. Sper să fie o glumă. Şi probabil este, dar... de cele mai multe ori, orice glumă se trage din ceva sâmbure de adevăr.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!