marți, 21 decembrie 2010

Moşu' n-are cum să facă faţă

...Nu de alta, dar suntem prea mulţi. Şi cu cât suntem mai mulţi, cu atât posibilitatea ca mulţi dintre noi să ne dorim fix acelaşi lucru. Iar dacă vorbim despre un lucru unic, un sentiment unic, venit din partea unei anumite persoane, deja bâzâie a fire atinse. 

Să zicem că prin absurd X e îndrăgostit de Y. Ok, nimic anormal până în momentul ăsta. Partea nasoală e că Y îl iubeşte pe Z. Z nu iubeşte Q, aşa cum v-ar fi putut trece, în mod obişnuit prin minte... ci îl iubeşte tot pe Y. Ei, pentru Y şi Z lucrurile sunt clare... ştim ce-şi vor dori ei de Crăciun: dragoste reciprocă, fericire şi cât mai mulţi ani împreună, eventual până ce moartea îi va despărţi. Dar, în cazul ăsta, ce se întâmplă cu X care îşi doreşte şi el, la rândul lui, să fie iubit ce Y. Dintr-o deducţie logică, va rezulta absolut clar că dacă se îndeplineşte dorinţa cuiva, dorinţa celuilalt va pica, acesta din urmă rămânând cu buza extrem de umflată. Dorinţele pur şi simplu n-au cum să se pupe, să coexiste, pentru că împreună fac un scurt circuit de toată frumuseţea.

Sau, să luăm un exemplu doi. Doi indivizi se luptă pentru acelaşi loc de muncă (bine plătit sau nu; în zilele noastre important e să ai unu'). Ambii îi scriu Moşului că vor să fie angajaţi pe acea poziţie. Cum se împarte Moşul? Că, logic vorbind, nu prea are cum! Mai ales dacă vorbim de un singur loc de muncă, nu două, nu trei, nu de angajarea unui întreg staff. Unul! Cum hotărăşte Moşul cui îi va îndeplini dorinţa? Celui ce merită mai mult? E şi asta o variantă... dar ce se întâmplă cu ipoteza potrivit căreia, toată lumea merită să fie fericită de Crăciun? Nu cumva cade?
Eu propun aşa... de Crăciun, fiecare să-şi analizeze şi răs-analizeze dorinţele, aspiraţiile, visurile şi visele şi să se pregătească în caz că nu va fi el acela ce va intra în graţiile Moşului. Şi, pentru că tot va veni Crăciunul, să se echipeze cu doza aia de ,,bunătate" şi ,,înţelegere". Nu de alta, dar, uneori, treburile astea nu îi ajută pe ceilalţi cât ne ajută pe noi să fim împăcaţi cu situaţia, cu faptul că unele lucruri pur şi simplu nu sunt făcute să se întâmple. Ce trebuie să mai ţinem seamă e că timpul, uneori, aranjează lucrurile în aşa fel încât, de Crăciunul viitor priorităţile se vor schimba, situaţia luând o altă turnură. 

Şi... că tot ziceam de ,,până ce moartea ne va despărţi" în paragraful al doilea, am să vă spun un banc.
Se face că moare un tip. De supărare, la câteva zile moare şi nevastă'sa. Odată ajunsă în Rai, femeia se uită în stânga, se uită în dreapta... la un moment dat îl observă pe el, soţul răposat cu doar câteva zile înainte. De bucurie aleargă către el şi-i spune:
-Ioneeeele, ce mă bucur să te văd! Iată că ne reîntâlnim, dragul meu! 
-Lasă-mă, cucoană, în pace! În contract scria clar! Până ce moartea ne va despărţi!





18 comentarii:

  1. Trebuie sa fim atenti si cum cerem Mosului sa ne indeplineasca dorintele, nu? Oricum, cred ca asta se aplica mai degraba pentru Dumnezeu sau in ce divinitate crede lumea... Pentru mine, Mosul inseamna lucruri mai putin "serioase", adica imi doresc, ca toti dealtfel, sanatate, fericire, noroc si putere de munca, dar il vad ca indeplinind dorinte jucause, inocente, copilaroase etc. Si pana la urma, ca primim sau nu locul de munca sau dragostea cuiva nu se datoreaza Mosului, ci astfel "e scris in stele".

    RăspundețiȘtergere
  2. Lexa,
    Careful is good :)
    Vezi tu, unii isi doresc totul... Daca toata lumea s-ar limita la chestii atat de simple, poate ca Mosul ar putea sa faca fata.
    Pe de alta parte, e bine sa tintesti cat mai sus, ca nu se stie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca lucrurile se aranjeaza intr-un fel pe care nu-l luam la cunostinta acum, ci mult mai tarziu. Se va vedea ca cel care a ramas cu buza umflata a fost acelasi cu cel care si-a gasit in urmatorul an job-ul cel mai bun, ca a avansat mai rapid decat a facut-o cel care a primit ceea ce-a cerut. Cred ca Mos Craciun are tinere de minte si, daca nu-i poate da acum, ii va da mai tarziu. Putem visa, nu? :)) Iar in primul exemplu e simplu: X sufera dupa Y, dar intalneste pe A care va fi iubirea vietii lui. Cu Y nu se stie daca ramanea sau daca nu statea decat trei zile. Caci, normal, orice minune tine trei zile :))
    Misto bancul, chiar daca nu rad, ci doar zambesc. Este maxim ce pot da la bancuri si la spectacole comice. Curios, nu? Rad mai mult de glumele mele, doar is ale mele. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Haha, fain bancul ;)
    Sarbatori minunate, Iulia, sa ne recitim sanatosi! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. QED,
    Înţeleg de ce nu râzi cu toată gura... Bancul poate acţiona ca şi râsu'-plânsu' pentru persoanele îndrăgostite. Hell yeah, I love, şi... deşi e amuzant rău, tot m-a atins bancul :)

    RăspundețiȘtergere
  6. teonegură,
    Mă bucur că îţi place bancul. Să ne auzim sănătoşi! Toate cele bune! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. În mod clar şi evident, "Moşul" aşa cum, nu ştiu de ce, ne place să îi spunem, are o sarcină dificilă şi complexă. Poate o să par apologetic, dar dacă ne gândim la însemnătatea Crăciunului putem dibui în mod clar cine este "Moşu`"... Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în traistă şi cred că ştie ce să îi dea lui X şi lui Y şi Z-tei :D

    RăspundețiȘtergere
  8. cristiandima,
    Z-eta ştie ea ce să aleagă :D E vorba de sentimente aici, nu de ce ştie X sau Y să facă. Ori e iubire, ori nu mai e :)

    RăspundețiȘtergere
  9. eu zic ca nu e cazul sa-mi amintesti de treburile astea:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Claudu S.,
    Nu-i vina mea că ai tu secheluţe.

    RăspundețiȘtergere
  11. eu nu zic nimic de mos, am motivele mele:d
    cat despre banc, il inteleg pe barbat, mereu barbatii sunt corecti
    hai ca am zis o pe asta:))):))

    te pup
    si sa ne citim cu drag si de acum incolo:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Monica,
    Păi, fie că e vorba de bărbaţi sau femei... situaţii ca astea sunt foarte des de întâlnit :))
    Same here :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, bine! Trebuia tu sa il bagi si pe Z in combiantie, si sa faci o ecuatie! De acolo m-ai pierdut! :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Alexiuss,
    No worry, că şi eu m-am pierdut :))

    RăspundețiȘtergere
  15. De ce am eu increde in Mos ca o sa faca fata?
    Pentru ca scepticismul este la putere, adultii nu mai cred in Mos pentru ca sunt adulti, copiii nu mai cred in el de la 8 ani pentru ca sunt perspicaci; drept urmare, foarte, foarte putini se mai gandesc sa-i ceara Mosului acel unic loc de munca sau reciprocitate de la iubirea secreta. In schimb, se alege prestarea de servicii...dubioase pentru obtinerea job-ului sau matrasirea lui Z/Y de catre X.
    Eu? Eu ii cer Mosului si cu siguranta se va gasi unde sa ma plaseze. :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Vlad,
    Optimismul tău e molipsitor :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Apropos de banc(care mi s-a parut oarecum dureros), intotdeauna am sustinut ca dragostea pentru echipa de fotbal(stii cum se spune:caine, stelist etc pana la moarte si dincolo de ea)este mai puternica si mai adevarata decat pentru un eventual partener de viata. Iata ca se confirma banuiala mea. :( :P
    Evident ca nu o sa-i cer Mosului ca X sa ma iubeasca daca el este implicat intr-o alta relatie sau daca stiu ca n-am nicio sansa. In felul asta ratez dorinte care se pot indepini cu adevarat:dulciuri, jucarii, aparatura electronica, diverse gadget-uri. :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Nice,
    Eu nu pot empatiza pentru că nu-s microbistă, dar... cred că în definitiv, ai dreptate. Cu toate că, există şi persoane care chiar se iubesc şi ar face orice una pentru cealaltă :)

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!