sâmbătă, 4 decembrie 2010

Iarna n-are voie să vină

A venit iarnă.
Uite-aşa-mi începeam eu compunerile în clasele mici. Eu şi restul clasei. Ei, dar faza simpatică e că fiecare anotimp are propoziţia lui: a venit iarna, a venit toamna, a venit vara şi inevitabilul a venit primăvara.

Cu toate astea, acum a venit iarna. Şi da, ninge, pentru că e normal să ningă. Da, e frig, pentru că ar fi ciudat să fie cald şi da se apropie Crăciunul pentru că nu degeaba e Decembrie.
Ei, dar dacă arunci un ochi pe la ştiri, constaţi că Decembrie ăsta aduce mai mult a sfârşitul lumii decât a lună normală de iarnă.

Păi cum Dumnezeu să ningă? Da' e posibil aşa ceva? În Decembrie? A înnebunit lumea cu totul! Frig? Ninsoare? Viscol? E clar, se apropie sfârşitul! Sigur trebuie să aibă legătură cu faptul că 2012 e după colţ! Altfel nu-mi pot explica de ce sunt temperaturi cu minus în această lună ce în mod normal ar trebui să ne plimbăm pe stradă în şlapi şi pantaloni scurţi. Lumea asta e cu susul în jos, parol de nu!

La ce mă refer? E suficient să deschizi televizorul pe oricare dintre posturile tv şi să iei aleator un buletin de ştiri la puricat. Peste tot vei vedea peisaje ca în poeziile lui Alecsandri apocaliptice, reporteri trimişi la faţa locului ce iau interviu zăpezii şi-o întreabă cât mai are de gând să se mărească, troiene normale pentru luna asta anormale pentru această lună Decembrie de vară.

Ba chiar, pentru a sublinia gravitatea situaţiei, reporterul se va cocoţa sus la Babele şi va transmite şi de acolo, arătând lumii întregi cât de tare are tupeul vântul să sufle în vârf de munte! (săraca iarnă, nici în vârf de munte nu mai are voie să îşi arate personalitate). Ba chiar se mai găseşte câte-un temerar cu mucii îngheţaţi ce-şi cară în spate gagica (că ea are tocuri, da' vrea să vadă cum e priveliştea din vârful muntelui) să afirme că aşa ceva el n-a mai văzut în viaţa lui şi că ăsta e semn rău...

Mă gândesc aşa... oamenilor nu le e bine orice le-ai da. Dacă plouă, de ce nu ninge? Dacă ninge, de ce aşa de tare? Dacă nu ninge, e clar de vină încălzirea globală şi erupţia vulcanilor, mareele, tzunami şi Băsescu!
Şi ferească sfântu' să bată vântu' că atunci clar se prelungesc ştirile cu încă o oră, se fac ediţii speciale şi se scrie pe prima pagină.

Mă duc să mă dau cu sania!

14 comentarii:

  1. Ar fi foarte nimerit dacă s-ar lansa un post de televiziune numai cu dezbateri despre vreme! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. catalin fudulu,
    Cred că era, da' nu pe la noi... şi se numea Weather nujt-cum... Bunică-mea ar fi în culmea fericirii să-l prindă şi să mai priceapă şi engleză! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Să știi că mulți exagerează- am vorbit cu fiul meu din Londra-nu este înghețul de pe lume..

    RăspundețiȘtergere
  4. Câtă dreptate ai! Și eu m-am săturat de așa-zisele știri „senzaționale”. Spor la datul cu sania. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. INCERTITUDINI,
    Normal că nu e. E doar iarnă... şi e frumos! Tare frumos! Dar, trebuie să-şi facă şi ei ştirile cumva...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mădălina,
    Stai să vezi când se mută iarna la OTV :)) Atunci se vor deplasa plăcile tectonice :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca este iarna sa ninga, sa fie temperaturi negative, sa mai omoare microbii, sa simtim ca mai trece un an. Ca nu-mim place mie vremea rece, e altceva. Dar iarna este iarna, la fel ca celelalte anotimpuri, cu particularitatile ei. Nu ma mai uit la stiri, Iulia, asa ca nu am vazut cum fac ei din tantar armasar.
    Bine ai revenit! (stii la ce ma refer)

    RăspundețiȘtergere
  8. QED,
    Păi, cred că bine faci că nu te mai uiţi la ştiri. La mine e inevitabil, având în vedere că mama e ştiromană şi aud vrând-nevrând.

    Good to be back :)

    RăspundețiȘtergere
  9. oamenii fac o stire din orice li se pare neobisnuit...si avand in vedere ca doar o singura data ninge pentru prima data in an sigur e un motiv de stire...mda sfarsitul lumii e dupa colţ iar 2012 e colţul.deci la sfârşitul lui 2012 dăm colţul cu toţii...

    RăspundețiȘtergere
  10. Mihai Likar,
    Stai liniştit că şi a ţ-a oară tot motiv de ştire va fi :D Pun pariu cu tine pe cât vrei!

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte amuzant articolul, chiar ca imi era dor de umorul tau, am ras de m-am prapadit, acum iarna mi se pare iarna atat de nesuferita. :)) Unde ninge?

    RăspundețiȘtergere
  12. Nice,
    Iarna n-are cum sa fie nesuferita, ori pe ce parte o intorci :D Dar, stiu ca tu nu esti mare fan.
    Pai, s-a chinuit sa ninga la Galati, dar acum s-a rusinat si-a iesit soarele...

    RăspundețiȘtergere
  13. *acum iarna nu mi se mai pare atat de nesuferita
    Ca nu se intelegea nimic.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!