miercuri, 22 decembrie 2010

Cot-codac! Vine şfârşitul lumii!

E clar! Nu mai avem zile multe de trăit! Vine sfârşitul. Nu în 2012 cum era de aşteptat, ci acum! În momentul ăsta! Aşa că, cei ce dispuneţi de automobile cu propulsie nucleară, navete spaţiale, aripi sau buncăre, luaţi măsuri, că în situaţii de genul ăsta nu e vreme de stat cu mâinile în sân, fraţilor! 

...sau, puteţi simplu să nu vă mai uitaţi la televizor şi să nu mai daţi crezare scenaritei apocaliptice şi aducătoare de rating a oamenilor de televiziune din ţara noastră. E clar... aşa cum ne merităm conducătorii, ne merităm şi jurnaliştii, scriitorii, oamenii de rând, poliţiştii, ş.a.m.d.

Despre ce vorbesc aici... Na-ţi-o bună că apare cracterul la Ocna Mureş. Catastrofă! Zece metri adâncime, diametru tot de zece... Teroare, plânsete, disperare. Textul aferent ştirii? ,,Sfârşitul e aproape". 
Da, bineînţeles. Oricum nu aveam niciun dubiu! Adevărul e că şi când au erupt Etna şi Vezuviu, pun pariu că aşa au zis şi-atunci, doar că nu existau televiziunile. La fel ca acum, babele cotcodăceau, găinile şoşoteau (ups, invers!).
E un crater, oameni buni! Un simplu crater! La fel ca cel de acum un an ce a apărut pe faleza Dunării, la Galaţi. Nu de alta, dar şi-atunci a fost mare tam-tam, mare! Că altfel, oamenii nu pot, dacă nu scot ei sunete şi chiuituri. Nu se poate altfel, dom'le! 
Guess what: planeta nu stă pe loc. E normal să existe prăbuşiri de teren, curtremure, deplasări de falii, etc! De ce credeţi că geografia se schimbă constant? Păi, dacă nu se mişcau plăcile tectonice mai existau munţii? Nu mai existau, că nu se mai încreţea nimic! Totul rămânea la stadiul de veşnică şi plictisitoare câmpie! 

Muntele Kilimanjaro
Să luăm de exemplu Kilimanjaro... Din câte am învăţat eu la şcoală, ăsta s-a format din încăpăţânarea a două falii ce s-au încălecat. Ei, dacă nu erau schimbările astea, mai exista muntele pe care acum atâţia fac tururi de forţă? Nu! Ba chiar, hai să vă zic o chestie de să vă speriaţi! Se zice că muntele se înalţă în fiecare an cu ceva centimentri! Haideţi, faceţi-vă cruce, că asta e clar treabă necurată!

Ei, cam aşa şi cu cele cratere. Şi, dacă s-a prăbuşit terenul la Ocna Mureş, ce? Aşa se mai prăbuşeşte terenul câteodată! Ghinionul ălora de şi-au pus centrele comerciale prin zonă. Cu toate astea, eu sunt sută-n mie că nu vine niciun sfârşit al lumii. Cel mult, se mai face loc de o nouă mare, un nou ocean, un nou continent... dar sfârşitul nu-i aproape! 

E normal ca lucrurile să se schimbe. Aşa cum un om îşi mai schimbă câteodată freza, hainele sau stilul, aşa şi planeta se mai plictiseşte câteodată de look-ul ei şi face o schimbare!

21 de comentarii:

  1. De acord cu tine că ne merităm contucătorii&Co.

    Eu habar n-aveam că a apărut un nou sfârșit al lumii. Așa îmi trebuie dacă nu ma uit la televizor. ;) Sunt sigură că mulți au chiulit de la geografie, iar acum văd în jurul lor ”miracole” sau ”sfârșitul lumii”, după cât îi duce mintea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mădălina,
    Păi, nu ai pierdut mult. Câte un sfârşit al lumii se întâmplă cam la juma' de an :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot sa cred ca cei din zona nu stiau de pericolul iminent, ca nu se asteptau ca surparea galeriilor fostelor mine de sare sa nu se produca la un moment dat. Doar ca acum sunt pusi in fata faptului implinit si nu prea stiu cum sa reactioneze. Iar televiziunile, in goana dupa senzational,speculeaza orice asemenea eveniment.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nice,
    Da, situaţia oamenilor ăia nu e tocmai roz, dar ceea ce fac televiziunile e destul de aiurea...

    RăspundețiȘtergere
  5. Iulia, ti-am spus doar ca nu ma mai uit la tv. Iata un exemplu de indoctrinari. Mai bine vad crime pe Discovery Investigation decat porcarii d'astea. Eu sunt fricoasa de fel si chiar n-as vrea sa mor pana nu ma duc in Bora-Bora. Asa ca... tre' sa astept pensia. :)) Auzi? Dar 2012 este tot o chestie de indreptat atentia oamenilor de la alte chestii mai urate? Ma preocupa, sincer. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. QED,
    Eu sunt sigură că despre asta e vorba! Un fel de momeală... zic eu. Acum, e posibil să fie aşa, e posibil să nu. În Zeitgeist aşa zice şi tind să fiu de acord!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ştirile proste vând jurnalele de ştiri...; ce s-a întâmplat la Ocna Mureşului era de aşteptat...

    RăspundețiȘtergere
  8. catalin fudulu,
    Că era, că nu era de aşteptat... bine zici ce zici despre jurnalele de ştiri.

    RăspundețiȘtergere
  9. pe mine ma amuza astfel de chestii...
    nu am crezut nicio clipa ca vine sfarsitul lumii in 2012...

    oamenii isi creeaza probleme singuri...

    RăspundețiȘtergere
  10. Monica,
    Aşa e... oamenii se cam plictisesc uneori şi zic... ,,ia! de ce mă mai speriu eu azi!"

    RăspundețiȘtergere
  11. oricum, imaginea a fost apocaliptica! nu stiu daca ai vazut reportajul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Andrei008,
    Am văzut. Indeed, imaginea nu e tocmai drăguţă şi-mi pare rău pentru cei ce au de pierdut, dar... they could of seen that one comming!

    RăspundețiȘtergere
  13. The end of the world NOW? No way, I'm faaaaaar to busy for that one!
    "Se zice că muntele se înalţă în fiecare an cu ceva centimentri! Haideţi, faceţi-vă cruce, că asta e clar treabă necurată!"... =))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce s-a întâmplat la Ocna Mureş (şi la Ocnele Mari şi prin alte părţi!) era previzibil de prin '79. Alergâ'nd după producţie mai mare şi mai repede, nimneni nu ţinea cont de ce rămâne după etragere. Mai mult, inundarea accidentală (din prostie!) a galerilor a fost premiza a ceea ce se petrece astăzi.
    Din păcate, cei care suferă astăzi nu sunt cei care s-au îmbuibat altă-dată.

    RăspundețiȘtergere
  15. Uite că nu ştiam despre asta, acum aflu! Deci să-nţeleg bine: s-a prăbuşit o zonă în care se aflau nişte centre comerciale?

    Nu înţeleg cum, deoarece ştiu că se fac studii geotehnice înainte de a începe construirea unui imobil, tocmai pentru a împiedica apariţia unor asemenea probleme. Cei care au construit acolo nu au avut oare o asemenea documentaţie?

    Ar trebui traşi la răspundere şi explicat populaţiei că nu vine sfârşitul, ci e doar o altă (?) treabă prost făcută (cum altfel la noi?!) în România. Însă de ce ar face televiziunile aşa ceva, nu? Mai bine mai băgăm poporul în sperieţi, acum, înainte de sărbători, poate or petrece mai cu pioşenie revelionul...

    PS. Cred că ţi-ai dat seama deja că televizorul nu se numără printre cei mai apropriaţi prieteni ai mei.

    RăspundețiȘtergere
  16. Alexiuss,
    Adevarul e ca si eu am planuri mari de sfarsitul lumii si n-am timp de el :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Zamfir de Turda,
    Nu toate sunt corecte pe lumea asta... Din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  18. Dara,
    Categoric. Nici al meu, dar uneori imi mai vin stiri pe mail, plus ca televizorul ramane deschis datorita mamei mele...

    RăspundețiȘtergere
  19. Primiți cu colindul?
    Devreme, ce-i drept, dar nu vreau să mă încurc între „Spam”-uri.
    Dacă mă primiți, am venit să vă urez multă sănătate. Să aveți tot ce vă doriți și să vă bucurați de sărbători! O să încerc să îl conving pe Moșu’ că ați fost cuminți, măcar să trimită niște zăpadă, să ningă liniștit.
    Ei, acum că mi-am zis colinda, mai am de urat, așa că vă las să vă bucurați de brăduț, de prieteni, de familie!
    Sărbători fericite!
    Ada

    RăspundețiȘtergere
  20. Draga mea, Iulia, te-am vizitat ca sa-ti urez multa sanatate(incep cu asta ca-i cea mai importanta), bucurie in priviri si fericire in viata, impliniri nenumarate si tot ce-ti mai doresti si tu sa ti se implineasca! Craciun fericit! La multi ani! (iau pauza pana dupa sarbatori, de-aia's asa de grabita :))

    RăspundețiȘtergere
  21. ada si QED,
    Va multumesc din suflet pentru gandurile frumoase! Am sa trec si eu mai pe seara asa... sa va colind. Hugs!

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!