miercuri, 1 decembrie 2010

Ce-mi doresc de la un laptop

Păi, deja am un laptop, un ASUS, iar, de când am învăţat eu cum stau treburile cu ceea ce se numeşte calculatoare portabile, am mai avut două ASUS şi un Fujitsu (de generaţie veche)
Bun, ce-mi doresc eu de la un laptop! Având în vedere că nu sunt cine-ştie-ce gamer şi nici nu foiesc la maxim laptopul, cerinţele nu ar fi chiar atât de greu de îndeplinit.

Astfel, dacă tot m-au rugat cei de la Azerty să aleg ceva din lista lor, aşa am să  fac şi-am să-mi explic fain-frumos alegerea!

În consecinţă, eu aleg un laptop Asus, că tot îl cunosc şi ştiu şi despre ce e vorba în propoziţie. De ce Asus? Pentru că sunt fiabile, pentru că-şi merită banii şi pentru că toate caracteristicile lor sunt direct proporţionale cu realitatea.

Astfel, cum am zis, eu de jucat, nu mă prea joc, deci, o placă video dedicată nu ma ajută la cine-ştie-ce, astfel, aş putea alege orice placă integrată, atât timp cât are funcţii draguţe care să-mi permită rularea unui Photoshop sau a oricărui program de editare de fotografie. Aceaşi placă video ar putea să mă ajute să-mi văd filmele mele la adevărata lor calitate.

Ţin să zic că şi un DDR 3 îmi face ochii să clipocească a mulţumire, pentru că nu e nicio plăcere să te lase RAM-ul când ţi-e lumea mai dragă, nu?

Compatibilitatea cu Windows 7 ar fi iar un musai! Astfel, dacă acest laptop comandat de mine de la Azerty, vine şi cu un Windows 7 incorporat, cu atât mai mult ai făcut din mine o femeie fericită! Nu de alta, dar ultimul laptop achiziţionat a venit cu un FreeDos de toată frumuseţea şi numai eu ştiu cât m-am chinuit să-i instalez Windowsul 7, având în vedere că metoda de instalare cam diferă de cea a XP-ului cu care eram obişnuită până în prezent.


Fireşte, nu aş uita nicicând de design. Cei de la Asus au talentul de a conferi design-ului laptopurilor lor un aspect mai mult decât satisfăcător. Suprafaţa de contact este plăcută la atingere. Pot garanta asta!

De asemenea tastatura este foarte uşor de folosit şi silenţioasă! Vă spune asta un om care scrie cam 4000 de cuvinte zilnic, dacă nu chiar mai mult.

Ei, cam asta îmi doresc eu de la un laptop. Nu sunt prea pretenţioasă, dar nu văd de ce aş minţi, când asta e tot ce am nevoie pentru a fi considerată fericită!


Pentru superblog 2010, etapa 37, Azerty,
Iulia Mihai

2 comentarii:

  1. Uita-i să spui ceva de procesor... Doar o observaţie. Bănuiesc că e AMD, dar nu mă complic în bănuieli...

    Dar... am un banc pentru computadori, totuşi:

    - Care este asemănarea dintre un submarin şi Windows 7. ?
    - Nimic mai simplu, la ambele, dacă deschizi o fereastră, ai belit-o!

    RăspundețiȘtergere
  2. Marius,
    Aşa e... am uitat să zic. Oricum, mă gndesc că n-o fi fost chiar musai, că nu menţiona prin cerinţe.

    Fain bancul :)) Cu toate astea, să ştii că nu-i chiar aşa nasol cu 7-ele. Am început să mă obişnuiesc, oarecum :D

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!