luni, 21 septembrie 2009

Aceasi actrita, reclame diferite.



Am sa incep post-ul asta printr-o paralela intre doua reclame foarte des intalnite la TV. Anume cea la pasta adeziva pentru proteze dentare, Corega, si iaurtul super ieftin de la Danone, Casa Buna.

Am incercat sa gasesc link-uri pentru ambele reclame, din pacate cea de la Corega, a intrat in pamant, parca. Cine stie, poate e din cauza curatarii masive a youtube-ului, a trilulilu-lui, sau a altor site-uri care au in coada tube.

Dar, nu cred ca e neaparat nevoie de un link catre reclama Corega, fiind convinsa ca toata lumea o stie. Multi au zambit, probabil cand au vazut-o, la fel ca si mine.

La reclama celor de la Danone, am gasit insa un link.

Ce au aceste doua reclame in comun? Pai cum ce? Pe Silvia Nastase, personajul principal al celor doua reclame.

In reclama Corega, doamna Nastase interpreteaza rolul unei femei de varsta a 3-a, fericita ca dintisorii ei artificiali stau bine agatati de gingii, datorita unui adeziv minune, ce promite rezultate remarcabile in mestecat.

Toate bune si frumoase pana aici. Adezivul este minunat, visul oricarui molfaitor cu gingiile.

In a doua reclama, cea la iaurtul Casa Buna, protagonista este tot doamna Silvia Nastase, reclama in care se ridica in slavi iaurtul, ca ar fi ieftin, bun si sanatos. Bun, nimic de obiectat. Nu l-am incercat, dar asa o fi, daca zice doamna Nastase, cu atata patos.

Ce mai inteleg eu din aceasta a doua reclama (link-ul in cadrul post-ului) e ca prima reclama, cea la adezivul Corega nu-si face efectul, si ca doamna Nastase e obligata acum sa manance doar iaurt Casa Buna, pentru ca altceva nu mai poate.

Trist as putea sa zic. Nu pentru doamna Nastase, pentru ca dansa interpreteaza doar niste roluri.

Ci pentru cei ce au ales-o sa joace in cele doua reclame, ce reusesc sa se discrediteze una pe alta, in cel mai marsav mod posibil.
Cine stie, poate e un fel de personal-vendeta a celor de la Danone, impotriva celor de la Corega... sau poate cei de la Danone nu sunt rau intentionati deloc, si prezinta un fel de varianta alternativa, sub alta imbracaminte, una nutritionala, utilizatorilor disperati ai dintisorilor artificiali, dintisori ce nu stau locului in gura deloc.
Pana la urma, de ce ti-ai umple gura cu o proteza miscatoare, pe care n-o lipseste nimic, cand ai putea sa sorbi cu paiul iaurtel bun, ieftin si sanatos?



P.S. Ca sa nu intre nimeni la banuieli, intentia mea nu a fost sa o discreditez pe doamna Silvia Nastase, personal avand o stima deosebita pentru dansa si considerand-o una din cele mai talentate si mai pline de umor actrite de la Teatrul National.


In continuare, am sa postez o bucatica din post-ul unui user de blogspot, gasit la intamplare, in timp ce cautam reclama (negasita) de la Corega. Userul se declara "antireclame". Eu ma declar pro bun simt.

"Am vazut de "en" ori reclama la Corega, pe babeta aia care vorbeste depre proteza ei de parca ne-ar spune de primii pasi pe care i-a facut nepotica. Imi place. "Mai mult nu are rost sa postez. E suficient atat. Sunt doar curioasa ce note avea domnul antireclama la Matematica, daca folosea "en" in loc de "n". Asta ca sa nu mai vorbim de Limba Romana.

Daca stii sa folosesti un P.C. nu inseamna ca ai devenit peste noapte jurnalist. Si categoric nu-ti da dreptul sa folosesti cuvinte atat de urate la adresa unei mari doamna ale teatrului romanesc, sau la adresa oricui, de altfel. Lipsa de educatie, domnule.

I-am lasat domnului antireclama si un comentariu. Nu m-am putut abtine.

"Iarta-ma tinere, dar tu faci blogareala doar de dragul de-a te expune online. Chiar nu stii cum sa scrii un articol fara sa folosesti cuvinte ca "babeta" si altele? Invata sa fii ironic, fara sa jignesti. Pentru informatia ta, pe "babeta" aia o cheama Silvia Nastase, si este una dintre cele mai bune actrite din Romania. Tu cine esti?"

Imi inchei acest post, cu o urare de bine!

6 comentarii:

  1. pe mine ma enerveaza reclama la corega, de obicei ma mai uit la reclame dac cand o vad pe asta schimb programul
    si punctul 2, cine e silvia nastase?

    RăspundețiȘtergere
  2. dar ea are vreo legatura cu Adrian Nastase sau e coincidenta , reclamele sunt de 2 bani

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru George: Si pe mine ma enerveaza si ma amuza in acelasi moment, reclamele astea.

    Silvia Nastase e protagonista celor doua reclame de 2 lei, actrita la Teatrul National.


    Pentru Cristi: cum i-am zis si lui George, sunt de acord ca reclamele sunt de 2 lei, de asta ma scrisul post-ul in primul rand, nu? Cat despre arborele ei genealogic, sincera sa fiu habar nu am daca e sau nu ruda cu Adrian Nastase. Nu am asta niciodata sa ma gandesc, si nici ca are vreo importanta pentru mine :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Reclama la iaurt a fost facuta cu mult timp in urma(mai bine de un an).De curand (ma rog ceva luni)au facut reclama la adeziv pentru proteze dentare.
    Deci partea asta -"Ce mai inteleg eu din aceasta a doua reclama (link-ul in cadrul post-ului) e ca prima reclama, cea la adezivul Corega nu-si face efectul, si ca doamna Nastase e obligata acum sa manance doar iaurt Casa Buna, pentru ca altceva nu mai poate. " nu prea isi are rostul...
    Eu nu vreau sa fiu rautacioasa,dar trebuia sa te documentezi inainte.Zic!
    Poti sa'mi stergi comentariul daca vrei.Eu doar imi exprim parerea!E o tara libera :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Coco draga,
    Ia uita-te tu cand e postarea facuta.
    Te contrazic. :)

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!