duminică, 27 septembrie 2009

Muzica nu tine cont de orientarea sexuala!


Ca celebritatilor le place sa-si socheze publicul pentru mai multa atentie, nu e un lucru nou, si probabil nimeni nu-si mai pune intrebarea de ce fac asta. Pentru cei ce inca isi mai pun totusi problema asta, atentia inseamna publicitate, iar publicitatea inseamna faima. Faima aduce, de cele mai multe ori si saci de bani celui ce o are. E destul de simplu, daca stai sa te gandesti.

Cu toate astea, sunt si cazuri, in care celebritatile aleg sa isi socheze publicul, nu atat pentru faima, cat pentru eliberare.

Sa luam un exemplu practic. Homosexualitatea.

Desi nu mai e un subiect atat de controversat, ca pe vremuri, starneste totusi, si la ora actuala, in cele mai fericite cazuri, sosoteli.
Tocmai din acest motiv, multe din celebritatile cu orientare homosexuala sau lesbiana, au ales sa isi divulge adevarata inclinare sexuala, abia dupa ce au atins apogeul popularitatii. Pentru ca, atunci cand deja esti celebru, iubit si bogat, o marturisire ca asta, nu iti poate aduce decat si mai multi bani. Bineinteles, vor exista mereu si homofobi ce vor zice " mda, mi se parea mie ca George Michael canta cam gay asa..." , in timp ce isi vor arunca la gunoi discurile cu George Michael, astfel incat sa nu ii observe nimeni.

De cealalta baricada, se afla artistii si trupele ce isi pun ca tag, inca de la inceput, cuvinte ca " travesti", "transgender", "gay", "lesbian". Metoda de publicitate e destul de simpla, odata ce te remarci printr-un tag, iesi din multime, si esti remarcat. Un teren destul de alunecos, dar, pe care multi aleg sa il strabata, pentru a atinge cotele maxime ale celebritatii. Nici nu stiu daca sa ii admir pentru curaj, sau sa le plang de mila atunci cand ies pe strada fara gorilele de paza. Pentru ca, lumea in care traim nu e o lume in care poti face ce vrei tu, e o lume, curioasa, barfitoare, bagacioasa, si de cele mai multe ori, violenta, atunci cand ceva iese din sferele aparentului normal.

Din sfera anormalui ies in evidenta si trupele les, motiv pentru care, am sa postez doua link-uri. Unul din ele e al fetelor de la Uh Uh Her, trupa fiindu-mi scoasa in evidenta de catre "atentia" mea, Lu. Solista e fosta protagosnista a personajului Alice, din The L Word.

A doua melodie, a celor de la The Organ, am descoperit-o de una singura, urmarind acelasi serial, The L Word, serial destul de simpaticut, bun de urmarit indiferent de orientarea sexuala.

In cazul ambelor trupe, recunosc ca nu am avut rabdarea sa ascult toata discografia, insa melodiile astea, chiar mi-au atras atentia, si momentan fac parte din playlist-ul meu zilnic.

Auditie placuta! ;)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Give ya best shot!