duminică, 5 iunie 2011

What about being gay?

Probabil că ați auzit pe la știri cum că a fost balul... ups, stai, nu balul, ci Fest-ul gay din București. Probabil ați auzit și de Noua Dreaptă. Acum, părerile sunt împărțite, așa cum și ambele tabere sunt pline ochi. Dacă e să mă întrebi pe mine, prefer să nu mă încadrez în nicio tabără. Cine mă știe, știe și de ce. 

În mod obișnuit ar trebui să fiu 100% de acord cu festivalul potrivit căruia lumea gay a ieșit în stradă și-a mărsăluit. Prietenii știu de ce. Cu toate astea, a fi gay, nu cred că e o boală. A fi gay e o realitate. În cazul ăsta, nu cred că ar trebui să se facă marșuri pe tema asta. Să dovedești ce? Cui? Unora ce oricum vor fi homofobi? Și, mai rău, cum îi convingi tu? Îmbrăcându-te ca o curcă plouată și mărșăluind pe străzile bucureștene? Să-mi fie cu iertare, dar nu așa văd eu lucrurile.

Ora adevărului. Nu e ca și cum nu v-ați fi dat seama până acum, dar sunt gay, și nu, nu îmi plac și bărbații. Cu toate astea nu am nimic cu bărbații. Nu am fobia aia tâmpită pe care o au majoritatea tipelor gay. Ca să fiu sinceră, cei mai buni prieteni ai mei, de-alungul timpului, au fost chiar bărbați. Iar asta nu înseamnă că sunt că aș fi un soi de butch, pentru că feminitatea e my middle name. (combined with a rockish attitude, but still) . Nu mă dau cu ruj tot timpul din comoditate, deși mai am accese, așa cum era de bănuit. Cu toate astea, mă machiez ca o femeie, port fuste ca o femeie, nu ca un scoțian și nu am sub nicio formă look de superman.

Dumnezeule, ca și femeie gay, nu pot să vă pricep... De ce mărșăluiți? De ce ne reprezentați? Din cauza voastra mi-am auzit de foarte multe ori pe stradă cum c-ar trebui să fac și să dreg. Firește, vorbim despre persoane care cât de cât locuiesc prin imediata mea invecinătate, că altfel nu mă dibuiești drept gay nici de-al dreacu. 

Homosexualitatea nu e o boală. Repet. Nu e. Și nu știu de ce pe X și pe Y ar trebui să intereseze asta...? Sunt gay? Da. Îmi plac femeile? Nu. Iubesc o singură femeie. Dig this! Nu mă dau la colegele de muncă, nu joc nici fotbal cu ai mei colegi de muncă, deși recunosc că la pescuit aș merge (iar asta nu pentru că sunt gay).

Ei, în condițiie în care eu vreau să am o viață normală, cu iubita mea, viață în care să nu mă condamne nimeni că aș avea nu știu ce sexual transmited disease, doar pentru că sunt gay, cum pot, când există marșuri? Marșuri în care partea respectabilă a gay-imii tocmai că nu se afișează. Singurii care se afișează sunt cei ce-și folosesc mai puțin de 5% din brainăraș. De ce avem nevoie de un marș pentru a dovedi că suntem normali? Persoanele heterosexuale nu fac marșuri să dovedească că sunt normale! Acum, sincer, prin comparație, it sticks și undeva e o lipsă de logică din-aia acută, ca pe vremea când eram eu în liceu și Ivănuș preda I-Logica.

Da, merg de mână cu iubita mea pe stradă... Da, o sărut pe stradă atunci când vreau să o sărut. Nu, nu fac sex pe stradă, tocmai pentru că am mai multe clase decât au învățat mulți să numere și pentru că atunci când faci dragoste, faci dragoste pentru că iubești, nu pentru că trebuie să dovedești ceva cuiva. Și-apoi, nu știu de ce ar fi problema unora ce se întâmplă la mine în dormitor?! 

Fiecare e liber să-și trăiască viața așa cum simte, iar dacă așa cum simte el, n-afectează pe nimeni (fizic zic), the hell, de ce ar trebui să aibă cineva de comentat? Nu de alta, dar dacă vroiam să trăiesc în junglă, mă duceam lin pe Amazon. Măcar acolo nu comenta niciun crocodil cum că am să iubesc la nebunie același om toată viața, care culmea, are același sex cu mine. Și tot acolo probabil că nimeni nu s-ar chinui să facă fest-uri ca să dovedească ceea ce n-ar trebui dovedit.


20 de comentarii:

  1. Total de acord cu tine, Iulia.Foarte bine scris!

    RăspundețiȘtergere
  2. Laura,
    Nu am apucat sa iti spun pana acum, dar thumbs up pentru lucrarea de licenta a Dorei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt si nu de acord cu paradele gay:d...oricum e periculos sa fii gay in Romania

    RăspundețiȘtergere
  4. deeea,
    Watch me if I give a single shit :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Total de acord! Adica vreau sa spun TOTAL!
    Buna intrebarea "De ce ne reprezentati?"
    Chiar, DE CE?

    RăspundețiȘtergere
  6. Marius,
    Pentru că e o gloată de vedete ei de felul lor, așa..

    RăspundețiȘtergere
  7. personal cred ca e vorba de alegeri, ca aceste alegeri au factori instinctuali, educativi, psihici sau altfeli e cu totu alta poveste.

    acum citind postarea ta ma bucur ca esti sincera, ca rar oamenii au curaj sa recunoasca ceea ce altii scuipa!

    RăspundețiȘtergere
  8. a fi gay mi se pare la fel de normal ca trezitul in fiecare dimineata...

    RăspundețiȘtergere
  9. Monica,
    Out sunt de mult, doar ca nu mi s-a parut pana acum atat de important sa o zic direct.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da...m-ai frapat prin sinceritate si prin dezvaluire (nu stiam de orientarea ta). Acum vreau sa fiu si eu sincera: Nu am nimic cu cei care au orientare spre persoane de acelasi sex cu ei, fiecare isi traieste viata cum doreste, cu cine doreste, pe pielea lui, fara sa tina cont de gura rautacioasa a lumii DAR, la fel cum ai zis si tu, nu trebuie sa tipe nimeni in gura mare ca este asa si pe dincolo, asa cum nici eu nu merg pe strada si nu tip ca sunt hetero...Fiecare cu borșul lui cum se zice!
    Iti doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Corect tot ce ai scris, nimeni nu are de ce să se bage sau să judece ceva ce nu îl privește sau nu îl afectează. Felicitări pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  12. Fest-ul asta intr-adevar nu isi are rostul sau cel putin nu in forma asta. Nu vad la ce ajuta pe cineva niste "curci plouate" falfaind curcubee. Nu cred ca aceste manifestari reprezinta comunitatea LGBT asa cum se vrea.

    Dar lasand deoparte subiectul pentru ca as putea scrie 24 de ore in continuu pe tema asta te felicit pentru tema abordata dar mai ales pentru curajul de a fi out and not give a rats ass about what others think about it.

    Dragostea e dragoste indiferent inspre cine este orientata. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Alice Georgiana,
    Corect. Fiecare e responsabil de propria-i viata, iar ceilalti cu siguranta nu ar trebui sa se bage.

    RăspundețiȘtergere
  14. madMe,
    Desi sunt constienta ca sunt si sceptici printre cei ce citesc, asta e. Asta sunt.

    RăspundețiȘtergere
  15. a fi gay e ceva cat se poate de normal, dar nu in romania.nu am nici o problema cu persoanele care sunt gay, am o problema cu cei care se manifesta in public.sunt foarte multe de discutat pe tema asta..

    RăspundețiȘtergere
  16. Mie mi se urca tensiune numai cand aud ceva hint-uri cum ca x sau y nu e bun/ e mai putin om/ pentru ca e gay, maghiar, tigan sau evreu. Deci intelegi unde bat. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. :flowers:
    Daca as fi les, as gandi exact asa.Nu as avea nevoie sa-mi reprezinte cineva interesele pe strada , printre blocuri, sunt nasul oamenilor simpli de 50-60 de ani care-au crescut si au trait in comunism o mare parte a vietii. Si-acum vin eu, ca sunt gay si am pretentia ca matusa de la fereastra sa semneze petitii pentru mine si sa-mi faca cu mana
    E un fel de-a rascoli rahatul cu batul.
    Nu e nevoie sa ne caram dormitorul in strada indiferent ca suntem gay sau straight
    Pana la urma din aceste exchibitii ies scandaluri, uri nerostite, dusmanii periculoase.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!