vineri, 12 iunie 2009

Unde ne mai biciclim si noi?

Un articol din ziarul galatean, Viata Libera spunea asa:

* Hotărârea este luată, dar se va face şi consultare publică… *

Un proiect de hotărâre, semnat de consilierul Apostol Roman, de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco şi de consilierul Mihai Manoliu, vrea să modifice Hotărârea de Consiliu nr. 307, care interzice acum accesul bicicliştilor în parcuri şi pe Faleză.

Cei trei aleşi vor ca hotărârea să fie „mai flexibilă”, astfel încât, din septembrie până în aprilie, când lumea nu iese la plimbare bicicliştii să aibă acces pe Faleza Inferioară. În restul perioadei, accesul ar putea fi permis, de luni până vineri între 7,30 şi 17,00. În plus, sâmbăta şi duminica, Faleza Superioară ar urma să fie închisă circulaţiei maşinilor şi deschisă bicicliştilor. Copiii de până la 12 ani, sub supravegherea părinţilor, ar avea acces permanent.

Conform… tradiţiei, tot ieri, dar cu vreo două ore mai târziu de la declaraţiile lui Picu, viceprimarul Nicuşor Ciuamcenco a reluat şi dezvoltat tema închiderii circulaţiei rutiere, pe Faleza Superioară (pe tronsonul cuprins între Ivas şi Elice, pe o lungime de 2,5 km), în fiecare weekend de vară!

Nu că s-ar fi realizat vreun studiu care să arate că sâmbăta şi duminica maşinile nu circulă pe Faleză (?!), sau că jumătate din gălăţeni îşi doreşte să se plimbe prin mijlocul şoselei… Oricum, viceprimarul spune că va supune dezbaterii publice ideea de închidere a Falezei.

Astfel, propunerea va fi amplasată pe site-ul Primăriei, iar cetăţenii pot reacţiona şi la materialele din presă, vicele urmând să primească sugestiile lor pe adresa de e-mail (sau pe messenger) viceprimar_ciumacenco@yahoo.com.

Oricare ar fi rezultatul consultării publice, vicele intenţionează să introducă propunerea pe ordinea de zi la următoarea şedinţă CL. Atunci de ce mai face consultare publică?

„Voi discuta săptămâna viitoare, la comisie, când se va redacta şi raportul de specialitate, iar la următoarea şedinţă vreau să o bag pe ordinea de zi. Totuşi, n-aş vrea ca această iniţiativă să se transforme într-un lucru nedorit de gălăţeni… Este posibil să apară şi reacţii adverse din partea şoferilor care parchează pe Faleza Superioară…”.

Potrivit lui Nicuşor Ciumacenco, Poliţia Rutieră va realiza un studiu de oportunitate, mai ales că „sunt reţineri de la poliţie, că lucrările pe ISPA şi închiderea Falezei vor conduce la o oarecare aglomerare a traficului prin oraş”.

Nu ştim cum va decurge dezbaterea publică sau care va fi opinia gălăţenilor, însă un lucru este sigur: Galaţiul nu a rezolvat probleme mult mai importante decât … plimbatul pe şosea. Lipsa locurilor de parcare, numărul mare al câinilor fără stăpân sau curăţenia în oraş sunt doar câteva din problemele care ar trebui să îi preocupe pe aleşii noştri…

Victor Cilincă
Maria MăndiţăBun, acum ce e de facut?
Buna-vointa este, dar defilam cu cine nu trebuie, pentru ca la acest articol s-au facut si comentarii pe site.
Majoritatea sunau ceva de genul acesta:


Din cite am inteles cea mai mare problema a Galatiului o reprezinta biciclistii.Se pare ca de la volanul smertanelor,a BMW-urilor,a Audiurilor care circula prin oras pare hilar sa mergi cu bicicleta.Nu-i nimic gaseste primaria solutii si pentru asta.Tranforma politia comunitara in politie biciclistica(rutiera este deja).Cat despre inchiderea circulatiei rutiere pe faleza superioara,asta este cea mai buna idee a primariei pentru blocarea completa a circulatiei in oras.Bravooooooooooooooo. Nota2. stai jos domnule vice.
Trimis de catre : Malcik


Bravo mai Malcik, probabil ca esti moldovan de peste Prut, asa s-ar explica nick-name-ul si atitudinea de neam prost.

Cu tine am rezolvat-o, insa ce facem cu ceilalti?

Eu zic asa, faceti voi, astia care vreti sa aveti si voi pe unde va plimba cu bicicleta, bine si intrati pe site-ul Primariei Galati, vedeti care e treaba pe acolo, semnati petitii, convingeti si pe altii, si away we go, pe doua roti fara motor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Give ya best shot!