joi, 6 august 2009

Nemo






Am fost acum ceva timp la Gradina Botanica... ma scuzati "Complexul Muzeal al Stiintelor Naturii"... din Galati. Nu mai fusesem de ceva vreme, desi locuiesc la cativa metri de el.
Si aici a functionat deviza "Sa tot fii student!" , bilet la juma' de pret, asa cum m-au obisnuit.
Prea multe nu ai ce vedea acolo, desi tot complexul se intinde pe o suprata impresionanta de teren.
Gradinile sunt partial ingrijite, si total nepazite. Singura diferenta dintre complex si o padure, e faptul ca in complex mai intalnesti cate o poteca pietruita si la fiecare tufa, exista cate o pancarda care iti spune ce fel de tufa e aia.
De ce oare vin autocare pline cu elevi de prin alte judete sa vada asa ceva, nu stiu...
M-am straduit sa trag cateva cadre. Nu prea aveam ce fotografia...
Am sperat totusi ca am sa compensez, fotografiind nuferii de pe lacul artificial din mijlocul complexului. Nici urma de nuferi. Unde-au disparut, nici gardienii nu cred ca stiu...

Singurul loc, cu adevarat amenajat este Planetariumul, ce include si Acvariu.
La Planetarium, nu am putut noi sa mergem, pentru ca nu era in timpul programului, insa am avut ocazia sa vedem cateva specii de pesti cu adevarat impresionante. Nu ma intrebati ce specii, ca abia stiu ce e ala biban, caras sau stiuca.

Am reusit sa fac cateva fotografii, desi miscate, pentru ca zurbagii astia de pesti n-ar fi stat locului o secunda, eu nu aveam trepied, iar acolo era intuneric...

De departe, vedeta era micul Nemo, care, acum s-a mutat la Galati.

Un comentariu:

  1. Am vazut in iaz niste pesti mari portocalii, nu prea bine incat sa dibuiesc specia insa m-a mirat existenta lor stiind doar ca sunt broscute si mormoloci :)

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!