marți, 21 iulie 2009

Povestea Cinefilului


Am stat mult si m-am gandit cum ar trebui sa sune prima propozitie a acestui post. Dupa cum se vede, nu mi-a venit nici o idee stralucita.
Asa ca, am sa trec direct la subiect, si am sa pasesc peste introduceri pompoase si inutile.

Luam urmatoarea situatie...

Vezi un film nou. Iti place. Iti place mult! Reflectezi asupra lui timp de ore bune. Ba chiar iti suni prietenul cel mai bun, si-l bati la cap cu acest film. Sacait de insistentele tale, prietenul, urmareste filmul.
Te suna. A vazut filmul. Ai avut dreptate! "Filmul e superb!"
...esti un guru al cinematografiei!

Bineinteles ca, vorba despre senzationalul film se raspandeste in ritm trepidant de stil LAN, MAN, WAN! Filmul devine un hit, un blockbuster, un fenomen!

Nu te umfla in pene, nu exclusiv datorita tie, mai sunt si alti diperati pe Mapamond...

Pana aici, nimic anormal. Te bucuri in tihna ca ai avut atata dreptate asupra filmului.
Chiar si vecinul de la parter e inebunit dupa filmul asta!

Still, what's wrong with this picture?
Pai, sa-ti zic eu ce e wrong... cum se poate ca tu, literatul, tu, cultul, tu ala de stie mai multe decat orice enciclopedie, tu ala cu gusturi mai fine decat matasea naturala, sa fii pe aceasi lungime de unda cu Nea Cutarel, manelistul, scandalagiul si batausul de nevasta de la parter?

Cum remediezi situatia? Simplu. Te hotarasti brusc, ca asta e un film de duzina, prost, care tie nu-ti place pentru ca nu-ti inspira nimic filosofic.

Urmatorul pas? Iti schimbi preferintele pe hi5, stergi filmul din Hardisk, in locul caruia pui filme low budget, de care n-au auzit decat oamenii cu adevarat inteligenti. La naiba, chiar te uiti la ele, incerci sa le intelegi filosofia. Te prefaci ca le intelegi filosofia. Le intelegi filosofia!!! Cauti explicatii pe wikipedia. Le citesti de cateva ori, sa le poti retine. Cum altfel te-ai putea antrena intr-o discutie?

Urmatorul pas? Te plangi ca nimeni nu-ti intelege gusturile.

Urmatorul pas? Downloadezi din nou filmul initial, si-l mai urmaresti o data. Nu spui la nimeni.

Urmatorul pas? Iti strangi mormanul de cosi de semninte de langa pat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Give ya best shot!