sâmbătă, 3 septembrie 2011

Părerea mea despre noul site Miniprix

Recunosc cu mâna pe inimă că atunci când în Galați a existat un magazin Miniprix, am fost fan fidel. Am profitat la Greuceanu de tot ce a însemnat promoție. Am prins chiar șmecheriile alea de -80% din greu. Cine și-a luat încălțări pufoase de la Bear Paw cu 7 lei? Eu!

Mbun, de ce s-a închis Miniprix-ul în Galați, asta nu mai știu. Ce știu e că acum au site nou. Și, cum mă tot pasionează subiectul, am zis că n-ar fi rău să-mi dau cu părerea.



Siglă mai mare!
Mpăăăi, la o primă vedere, verdictul ar fi de ”ok”, cu tentă de ”s-ar putea și mai bine”. În primul rând că siglă Miniprix e cam puțin vizibilă. Aș redefini mărimea, dacă aș fi boss peste site. Șiii, ar mai fi o chestie: nu am considerat niciodată oportună sigla albastră pe un fond albastru ce bate spre verde. Aș recomanda un fundal portocaliu pal (care să nu deranjeze ochiul și totuși să creeze contrast).

Colțuri nefinisate...
Dacă ar fi să privim lucrul ăsta dintr-un al doilea punct de vedere, marginile parcă nu sunt finisate. Îmi amintește de temele predefinite Blogger, pe când, Miniprix e deja un brand și e păcat să nu iasă în evidență din punctul ăsta de vedere și să prezinte o imagine pixelată. O temă predefinită în Illustrator ar trebui să rezolve problema. Plus un designer talentat, firește.Mă gândesc că n-ar strica și o mascotă...

Mai multă atenție la intrducerea de noi produse!
Am lucrat timp de aproape 1 an în domeniul vânzărilor online și știu cât de ușor e să introduci produsul în categoria nepotrivită. Ori că te dor ochii, ori că ți-e foame... se întâmplă. Ei, tocmai de aia, pentru că se întâmplă, ar trebui ca după ce ne rezolvăm problemele (foame, sete, somn) să revenim asupra articolelor introduse. În ordinea asta de idei, aș vrea să atenționez webmasterii Miniprix.ro. Fiind o MARE amatoare de pantofi, nu m-am dat în lături să mă uit la secțiunea de pantofi de damă. Mbun, și printre atâta pantofăraie ce văd? Un tricou. Și-or mai fi exemple, sau poate că nu. Ideea e că ar trebui ceva mai multă atenție în sensul ăsta. Atunci când ai un blog personal e una, atunci când ai un magazin online, ehe, atunci trebuie multă atenție!

Lipsa mărimilor
Asta nu ține de site, ce-i drept, ci de stoc, dar, mi-aș dori să existe o varietate mai mare de produse și de mărimi. Dar, ăsta e doar un sfat prietenesc din partea unui om extrem de pretențios.

Reduceri vizibile
Pentru că există și niște lucruri bune la acest site, am să menționez faptul că ador vizibilitatea reducerilor. Îți sar în ochi, te agasează (într-un mod frumos) chiar. Să vadă omul, domle! Mai ales că reducerile de la Miniprix nu sunt tocmai de colea. Merită să fie scoase în față, asta e CLAR. Și-mi mai place că asta nu e singurul lucru care îți iese în vizor: transportul gratuit la cumpărături de peste 100 lei, plus posibilitatea de rate (astea fiind lucrurile care mă interesează pe mine).

Favicon
Super inspirat. Semnul % atrage atenția și e clar că e oportun. Plus că-mi dă senzația unui zâmbet mic, iar asta întregește și mai tare situația. Potrivit pentru un site ce are ca scop primordial reducerea masivă. Bravo, Miniprix!

https
Iată că din punctul ăsta de vedere nu pot să zic decât bravo! Perfect pentru opțiunile criptate destinate plăților online! Se vede treaba că cine a fost cel de-a făcut site-ul s-a priceput îndeosebi la seo și la security, și nu la design. Până la urmă, lucrurile astea contează mai mult decât design-ul. Frumusețea se duce, ori este surclasată, de cele mai multe ori.

Ce mi-aș cumpăra eu?
Ehe, aici e urmează o listă lungă! Și tocmai pentru că ăsta e unul dintre magazinele mele preferate!
Deci, mi-aș lua câteva modele simpatice pantofi, niște cămăși foarte mișto, chiar și niște accesorii cu care să întregesc look-ul. Ba chiar m-ar tenta și niște blugi (negri să fie). 

Acum, la încheiere, aș vrea să îi mulțumesc lui Blogatu pentru campania organizată. Fain, foarte fain! :) 




6 comentarii:

  1. Țoale? Pantofi? Briz-briz-uri....vreau vreau vreau...ca tot incepe scoala:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Alice,
    Trebuie să faci impresie la copchii :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Miniprix... am comandat şi eu cândva. Am să arunc un ochi şi-acum, că tot vine şcoala. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. .miss bee,
    :D da chiar că vine școala. Au lucruri faine, să știi... trecând peste tot :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Succes! M-am inscris, deci o sa ai nevoie ;(

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!